Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven
Na de aankondiging dat het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek failliet is gegaan, laat de ontwerper weten dat hij toch zelf een doorstart gaat maken met zijn restaurant en hotel op Strijp-R in Eindhoven. Daarbij geeft hij aan dat hij nieuw keukenpersoneel heeft: Eek gaat samen met vrienden voor zijn gasten koken, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De ontwerper en curator Jeroen Tulfer hebben samen de beslissing gemaakt voor de doorstart. Volgens de curator was dit de oplossing die ‘de minste schade veroorzaakt’ en de meest ideale oplossing biedt.

Faillissement

Bijna twee weken geleden kondigde de ontwerper uit Eindhoven aan dat zijn hotel en restaurant in Strijp-R failliet zijn verklaard. Nadat hij zijn boekhouding goed ging doorspitten kwam Piet Hein tot de conclusie dat het horecabedrijf niet meer te redden was. Eek had een grote schuld opgebouwd in de coronaperiode en deze kon hij niet wegwerken. Daarnaast gaf de ontwerper toen aan dat hij geen vertrouwen had op verbetering van de situatie.

Toch gaat hij een doorstart maken met zijn horecazaken. Daarvoor heeft hij een groot deel van het personeel een nieuw contract aangeboden. Daarnaast wil Eek de schulden die hij bij leveranciers open heeft staan betalen. De schulden die openstaan bij de Belastingdienst en het UWV worden nog niet afgelost.

Doorstart

Afgelopen donderdag kreeg het personeel te horen dat het restaurant en hotel een doorstart gaan maken. Hij heeft zestien van de 23 mensen een nieuw contract aangeboden. Eek verwacht dat op zijn minst tien mensen zullen blijven. Hij moet wel nog een nieuwe chef vinden.

De ontwerper zegt dat hij veel reacties binnen had gekregen na de aankondiging. Die hebben hem weer het vertrouwen gegeven om door te gaan met het restaurant.

Zelf koken

Totdat Piet Hein een nieuwe chef-kok heeft gevonden, duikt de ontwerper zelf in de keuken. Daar gaat hij samen met vrienden koken voor zijn gasten. Hij geeft aan dat hij het leuk vindt om te koken en dat hij ‘er al jaren aan denkt om het zelf te doen’.

Het doel van Eek is om het restaurant in de zomer te heropenen. Hij zegt tegen het AD dat er een hoop paniek uitbreekt na een faillissement. Daarentegen is het volgens hem ook weer een kans om ‘alle ellende af te sluiten en door te gaan’. Piet Hein noemt het inspirerend en stelt dat zij weer een perspectief hebben.

Interesse in overname

Volgens de curator waren er wel belangstellenden om de horeca in het pand over te nemen. Of die belangstellenden goed zouden passen in het designcomplex is niet bekeken: zo ver kwam het niet. Tulfer geeft wel aan dat er nog steeds een mogelijkheid is dat er een andere uitbater komt.

Tulfer geeft aan dat hij vertrouwen heeft in de doorstart van het restaurant en hotel. Daarom heeft hij eraan meegewerkt, stelt hij. “Als het geen kans van slagen heeft en het risico bestaat dat er nieuwe schulden ontstaan kan ik dat ook weigeren.”

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.