Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
Ontwerper Piet Hein Eek maakt doorstart met zijn restaurant in Eindhoven
Na de aankondiging dat het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek failliet is gegaan, laat de ontwerper weten dat hij toch zelf een doorstart gaat maken met zijn restaurant en hotel op Strijp-R in Eindhoven. Daarbij geeft hij aan dat hij nieuw keukenpersoneel heeft: Eek gaat samen met vrienden voor zijn gasten koken, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De ontwerper en curator Jeroen Tulfer hebben samen de beslissing gemaakt voor de doorstart. Volgens de curator was dit de oplossing die ‘de minste schade veroorzaakt’ en de meest ideale oplossing biedt.

Faillissement

Bijna twee weken geleden kondigde de ontwerper uit Eindhoven aan dat zijn hotel en restaurant in Strijp-R failliet zijn verklaard. Nadat hij zijn boekhouding goed ging doorspitten kwam Piet Hein tot de conclusie dat het horecabedrijf niet meer te redden was. Eek had een grote schuld opgebouwd in de coronaperiode en deze kon hij niet wegwerken. Daarnaast gaf de ontwerper toen aan dat hij geen vertrouwen had op verbetering van de situatie.

Toch gaat hij een doorstart maken met zijn horecazaken. Daarvoor heeft hij een groot deel van het personeel een nieuw contract aangeboden. Daarnaast wil Eek de schulden die hij bij leveranciers open heeft staan betalen. De schulden die openstaan bij de Belastingdienst en het UWV worden nog niet afgelost.

Doorstart

Afgelopen donderdag kreeg het personeel te horen dat het restaurant en hotel een doorstart gaan maken. Hij heeft zestien van de 23 mensen een nieuw contract aangeboden. Eek verwacht dat op zijn minst tien mensen zullen blijven. Hij moet wel nog een nieuwe chef vinden.

De ontwerper zegt dat hij veel reacties binnen had gekregen na de aankondiging. Die hebben hem weer het vertrouwen gegeven om door te gaan met het restaurant.

Zelf koken

Totdat Piet Hein een nieuwe chef-kok heeft gevonden, duikt de ontwerper zelf in de keuken. Daar gaat hij samen met vrienden koken voor zijn gasten. Hij geeft aan dat hij het leuk vindt om te koken en dat hij ‘er al jaren aan denkt om het zelf te doen’.

Het doel van Eek is om het restaurant in de zomer te heropenen. Hij zegt tegen het AD dat er een hoop paniek uitbreekt na een faillissement. Daarentegen is het volgens hem ook weer een kans om ‘alle ellende af te sluiten en door te gaan’. Piet Hein noemt het inspirerend en stelt dat zij weer een perspectief hebben.

Interesse in overname

Volgens de curator waren er wel belangstellenden om de horeca in het pand over te nemen. Of die belangstellenden goed zouden passen in het designcomplex is niet bekeken: zo ver kwam het niet. Tulfer geeft wel aan dat er nog steeds een mogelijkheid is dat er een andere uitbater komt.

Tulfer geeft aan dat hij vertrouwen heeft in de doorstart van het restaurant en hotel. Daarom heeft hij eraan meegewerkt, stelt hij. “Als het geen kans van slagen heeft en het risico bestaat dat er nieuwe schulden ontstaan kan ik dat ook weigeren.”

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe