Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
In Kasteel Muiderslot kunnen gasten in het voorjaar genieten van een tijdelijke beleving. Van 30 maart tot en met 30 april wordt het kasteel in Muiden omgetoverd tot horecalocatie. Dit gaat in samenwerking met Pop-uprestaurant SterkWater. Het reizende restaurant trekt door het hele land om langs de Nieuw Hollandse Waterlinie over de geschiedenis en het toekomstige gebruik ervan te vertellen. Zo kunnen gasten in Kasteel Muiderslot in de maand april ontdekken wat het belang is van de relatie tussen mens en water in Nederland. Dit meldt Entree Magazine.

SterkWater is een reizend restaurant. Het trekt langs de Waterlinie en strijkt neer op allerlei unieke locaties. Gasten kunnen genieten van een diner in forten, kastelen of andere historische plekken. Het Muidense kasteel is de plek waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe- en Oude Waterlinie elkaar treffen. Daarnaast komen op deze plek zout en zoet water met elkaar in contact.

Daarom gaat SterkWater tijdens hun verblijf in het Muiderslot vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het belang van het omringende water. Ook ontdekken gasten waarom water zo belangrijk is in Nederland. Het diner wordt gehouden in het middelpunt van het kasteel: de ridderzaal, eetkamer en slotkeuken.

Thema Muiderslot

Tijdens het diner in het kasteel worden de gasten meegenomen naar de tijd van Maurits van Oranje, die zij ook volgen. Daarnaast wordt er verteld over een boerin, soldaat en een ingenieur. De gasten ervaren het verhaal door de ogen van de hoofdrolspelers en ontdekken waarom deze plek zo speciaal en interessant is (geweest).

Het verhaal wordt niet alleen mondeling verteld. De borden worden dusdanig opgemaakt dat die deels het verhaal vertellen. Zo komen ook in de gerechten de samenkomst van zout en zoet naar voren. De ingrediënten die daarvoor worden gebruikt komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Er worden planten en kruiden uit de kasteeltuin gebruikt en vis uit de Vecht. Mensen die geen vlees en vis eten kunnen kiezen voor een vegetarisch menu.

Over SterkWater

Vanaf 30 maart kunnen gasten terecht voor een diner van SterkWater in het Muiderslot. Zij krijgen een vijfgangenmenu met een bijpassend wijn- of mocktailarrangement. De andere locaties waar SterkWater naartoe gaat zijn Fort bij Abcoude, Fort Rijnauwen en Fort bij Spijkerboor. Voor meer informatie kunnen belangstellende de website van SterkWater raadplegen.

Door: Nationale Horecagids