Gastbezoek Italiaanse sterrenchef in restaurant Aroma in Vaassen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende land- en streekgenoot Simone Nardoni (36) om ‘voor even’ zijn keuken te delen. Gasten kunnen zo kennismaken met de keuken van JRE-restaurant Essenza en de sterrenchef uit de badplaats Terracina (Latina) die gezien wordt als een nog immer stijgende ster, zo meldt het restaurant via een persbericht.

De samenwerking tussen Aroma en Nardoni belooft een ‘culinaire ervaring op te leveren voor gasten van het restaurant’. Nardoni zal samen met chef Carfora een menu creëren. De gasten kunnen volgens het restaurant rekenen op een ‘verfijnde en smaakvolle reis’ door de moderne Italiaanse keuken van vandaag. 

Aroma Italian Fine Dining staat bekend om haar eigentijdse, soms zelfs avantgardistische Italiaanse keuken die vanaf het begin indruk maakte op de culinaire wereld. Tijdens de komst van Simone Nardoni in maart kunnen fijnproevers kennis maken met de creaties van de Italiaanse collega-chef.

Restaurant Essenza

In 2011 opende Nardoni zijn restaurant in een afgelegen zijstraat van Pontinia. Daar startte hij zijn restaurant in Italiaanse stijl. Hij combineert hier historische smaken en recepturen van klassieke gerechten en geeft die een nieuw jasje. Om uit te breiden verhuisde de chef met zijn restaurant naar het centrum van Terracina.

Dessert fundamenteel

Opvallend veel aandacht geeft Essenza’s keuken aan het dessert. “Naar mijn mening zijn de ‘dolci’ een van de belangrijkste onderdelen van het menu”, zegt de chef. “Ze sluiten de avond immers af en zijn het laatste waarmee je indruk kunt maken op een gast. Daarom is het dessert voor ons fundamenteel.”

De gastchef-ervaring met Simone Nardoni bij Aroma Italian Fine Dining zal plaatsvinden op 22 en 23 maart 2023. Reserveringen kunnen vanaf nu worden gemaakt via de website van Aroma (restaurant-aroma.nl).

Door: Nationale Horecagids