Restaurant Elea verhuisd naar Den Haag

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Op 17 februari is Restaurant Elea opnieuw geopend in een andere stad. Het Griekse restaurant van chef-kok Takis Panagakis was voorheen gevestigd in Rijwijk en opent nu haar deuren in Den Haag. Elea sloot op 22 januari om te verhuizen en zit nu in een nieuw pand aan het Noordeinde in de Hofstad. Dit meldt het restaurant op haar website.

De nieuwe locatie in Den Haag is groter en bestaat uit twee verdiepingen. Zo kan de chef-kok naar eigen zeggen beginnen aan een ‘nieuwe stap’. De keuken in het oude restaurant was te krap voor het team. In Den Haag kan Panagakis meer dan 50 gasten ontvangen, in plaats van 36. De ondernemer wil in het restaurant meer aandacht gaan besteden aan de kaart, met een seizoensmenu en een uitgeschreven vegetarisch menu.

Michelingids

Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Beide eigenaren, Takis en Bibi Kuyp, hebben lange tijd in de horeca gewerkt en hier veel ervaring opgedaan. Takis heeft onder andere bij de Basiliek in Harderwijk gewerkt en Bibi in Sea Grill in Brussel. Uiteindelijk sloot Restaurant Sea Grill in 2019. Toen had het restaurant twee Michelinsterren.

Takis komt uit Griekenland. Daar heeft hij met veel verschillende producten leren koken. Veel inspiratie in het restaurant komt hieruit voort.

In de Michelingids wordt er gesproken over de kunsten van Takis. Zo wordt zijn creativiteit met invloeden uit Griekenland op prijs gesteld. Volgens de gids op een subtiele manier:  “Een specerijenmix, gerookte yoghurt of fava geven zijn originele creaties eigenheid.”

Door: Nationale Horecagids