Nieuwkomer in de Gault&Millau restaurantgids: Arsenaal 1309 in Doesburg

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Vorige week was de presentatie van de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau. Tijdens de presentatie reikt de organisatie prijzen uit voor de meest toonaangevende restaurants in Nederland. Dit jaar is één van de nieuwe binnenkomers restaurant Arsenaal 1309 uit Doesburg, geleid door Björn de Waal. Het restaurant is daarnaast opgenomen in de Michelingids en vermeld in Lekker. Dit meldt het AD.

Via een livestream maakte Gault&Millau de nieuwe ranking in de gids bekend. Daarin haalde het restaurant uit Doesburg 14 punten. Voor een nieuwkomer in de gids is dit een hoge score. Op de Facebookpagina van het restaurant staat dat zij ‘enorm trots zijn op het team’.

In de restaurantgids van Gault&Millau worden restaurants beoordeeld op een schaalt tot twintig punten. Als een restaurant meer dan 17 punten haalt behoort het tot de top van het land. In de gids wordt De Waal ervaren en getalenteerd genoemd. ‘Arsenaal 1309 is een adres dat we met grote belangstelling zullen volgen’, staat in de gids.

Het Arsenaal

Mensen in de Achterhoek kennen De Waal als deelnemer van Slowfood Achterhoek. Dit is een vereniging waar consumenten, producenten, koks en onderwijs in contact komen en kennis met elkaar uitwisselen. Vorig jaar was De Waal onder andere aanwezig op Achterhoek Kookt op het DRU industrieterrein in Ulft.

Het Arsenaal is een groot gebouw dat dateert uit de middeleeuwen. In het gebouw is niet alleen ruimte voor het restaurant: bezoekers vinden er onder andere een foto- en dansstudio en een yogapraktijk.

Door: Nationale Horecagids