Herman Hell opent nieuw restaurant 'Grace' in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Aan de Coolsingel in Rotterdam kunnen gasten vanaf morgen een nieuw restaurant bezoeken: Restaurant Grace van Herman Hell. Het hoekpand tegenover het stadhuis heeft jarenlang leeggestaan en is daarom flink verbouwd. De horecaondernemer opent de deuren van het restaurant, met Marco Prins als Chef de Cuisine. Dit meldt de RestaurantKrant.

Herman Hell is geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit grote steden zoals Madrid, Barcelona, Parijs en London. De concepten die hij daar ziet, vindt hij niet in ons land. Daarom heeft hij besloten om met de opening van Grace het ‘festive restaurant’ concept naar Nederland te brengen. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.

De ondernemer geeft aan dat hij Rotterdam iets moois wil geven met Grace. Hij stelt dat het een plek is waar men zichzelf kan zijn en waar mensen met elkaar het leven vieren. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, relaxte lunch of een diner met champagne, alles is mogelijk in Grace.”

Marco Prins als Chef de Cuisine

Voor de leiding van de keuken heeft Hell een goede aanwinst gemaakt: Marco Prins. De chef-kok heeft inmiddels bij veel toonaangevende restaurants gewerkt, zoals Parkheuvel en Oud Sluis. Internationaal heeft Prins ook carrière gemaakt. Zo mocht hij in New York bij restaurant Ukiyo een ster in ontvangst nemen. Nu is het tijd voor Prins om in Rotterdam te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij stelt dat de kaart en de gerechten een andere insteek kennen dan sterrenrestaurants. In Grace serveren zij kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. Hij geeft aan dat de kaart in het restaurant voor iedereen ingericht is; of iemand nou een luxe diner wil met veel gangen of voor een klein feestelijk moment.

Internationale gerechten bij Grace

In het restaurant worden gasten meegenomen in een wereldreis van gerechten. Zo gaat Prins Thaise rode curry serveren, maar ook carpaccio van Iers rund, verse sashimi en tiramisu als dessert. Voor mensen die  willen uitpakken staat er onder andere een Italiaanse versie van kreeft op het menu. Gasten zijn daarnaast welkom voor een cocktail met hapjes.

Interieurdesign door Liselore Holman

Hell staat bekend om zijn uitgesproken stijl en gedurfde concepten. Dat is terug te zien in Restaurant Grace. Kenners zien dat veel van de stijl in het restaurant wegheeft van de jaren ’20. Het interieurdesign is gedaan door Liselore Holman, die al veel ervaring heeft met het ontwerpen van grote horecaprojecten.

Door: Nationale Horecagids