Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘Gedachte speelde al maanden’

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
Na meer dan 17 jaar gerechten te hebben geserveerd aan hun gasten, deelt restaurant Mijn Keuken in Wouw het bericht dat zij besluiten om te stoppen met de werkzaamheden in het restaurant. In de post op Facebook geven chef-kok Pieter Bosters en maître Simone Tak aan dat het een lastige keuze was, maar dat zij door meerdere factoren zich gedwongen voelden de deuren te sluiten.  

In het Facebook-bericht zeggen Bosters en Tak dat het een droom was voor hen om de Ster in ontvangst te mogen nemen. Ze zijn enorm trots dat die droom werkelijkheid is geworden.

Het duo geeft aan dat er meerdere factoren speelden die hebben geleid tot deze beslissing. Ze noemen de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor inkoop en energie. Daarnaast moet het restaurant zijn coronaschuld afbetalen, omdat zij ‘slechts 1,5% te veel’ omzet hebben geboekt. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.”

Verder zeggen ze dat zij terugkijken op een mooie tijd in Mijn Keuken en dat zij de gasten en collega’s erg dankbaar zijn.

Restaurant Mijn Keuken

Het historische pand aan de voet van de grote Lambertus kerk, daterend uit 1923, is in de jaren ’90 omgebouwd tot restaurant. In 2005 opende de chef-kok Pieter Bosters het restaurant Mijn Keuken in het gebouw in Wouw, waarna hij in 2010 werd beloond met een Michelinster. Die heeft hij nog altijd. Pieter gebruikt in zijn restaurant eerlijke producten en kookt op een hoog niveau zonder poespas.

In de Michelin Gids wordt Pieter geprezen om zijn eerbied voor traditionele smaken: “Pieter geeft een punch aan klassiek door bijvoorbeeld aciditeit (zuurtje) toe te voegen aan een beurre blanc of pompoen in pasta te bereiden met een spicy/diepzoete toets. Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.”

Privéleven

Pieter en Simone stellen dat zij zich de komende tijd meer gaan richten op hun gezin en privéleven. Vanuit daar gaan zij kijken welke manier van werken passend is. Ze schrijven dat ze nog veel ambities en ideeën hebben en die graag willen uitvoeren. Daarom vinden ze dat het tijd is om een punt te zetten achter Mijn Keuken en maken ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Koken zal altijd onderdeel blijven van ons bestaan.” De website blijft nog wel enige tijd online, maar het is niet meer mogelijk om een tafel te reserveren. Simone vertelde dat Valentijnsdag de laatste dag was dat het restaurant zijn deuren open had.

Vanaf heden is het restaurant niet meer open als restaurant. Er is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming van het pand wordt.

Door: Nationale Horecagids