Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘Gedachte speelde al maanden’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘gedachte speelde al maanden’
Na meer dan 17 jaar gerechten te hebben geserveerd aan hun gasten, deelt restaurant Mijn Keuken in Wouw het bericht dat zij besluiten om te stoppen met de werkzaamheden in het restaurant. In de post op Facebook geven chef-kok Pieter Bosters en maître Simone Tak aan dat het een lastige keuze was, maar dat zij door meerdere factoren zich gedwongen voelden de deuren te sluiten.  

In het Facebook-bericht zeggen Bosters en Tak dat het een droom was voor hen om de Ster in ontvangst te mogen nemen. Ze zijn enorm trots dat die droom werkelijkheid is geworden.

Het duo geeft aan dat er meerdere factoren speelden die hebben geleid tot deze beslissing. Ze noemen de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor inkoop en energie. Daarnaast moet het restaurant zijn coronaschuld afbetalen, omdat zij ‘slechts 1,5% te veel’ omzet hebben geboekt. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.”

Verder zeggen ze dat zij terugkijken op een mooie tijd in Mijn Keuken en dat zij de gasten en collega’s erg dankbaar zijn.

Restaurant Mijn Keuken

Het historische pand aan de voet van de grote Lambertus kerk, daterend uit 1923, is in de jaren ’90 omgebouwd tot restaurant. In 2005 opende de chef-kok Pieter Bosters het restaurant Mijn Keuken in het gebouw in Wouw, waarna hij in 2010 werd beloond met een Michelinster. Die heeft hij nog altijd. Pieter gebruikt in zijn restaurant eerlijke producten en kookt op een hoog niveau zonder poespas.

In de Michelin Gids wordt Pieter geprezen om zijn eerbied voor traditionele smaken: “Pieter geeft een punch aan klassiek door bijvoorbeeld aciditeit (zuurtje) toe te voegen aan een beurre blanc of pompoen in pasta te bereiden met een spicy/diepzoete toets. Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.”

Privéleven

Pieter en Simone stellen dat zij zich de komende tijd meer gaan richten op hun gezin en privéleven. Vanuit daar gaan zij kijken welke manier van werken passend is. Ze schrijven dat ze nog veel ambities en ideeën hebben en die graag willen uitvoeren. Daarom vinden ze dat het tijd is om een punt te zetten achter Mijn Keuken en maken ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Koken zal altijd onderdeel blijven van ons bestaan.” De website blijft nog wel enige tijd online, maar het is niet meer mogelijk om een tafel te reserveren. Simone vertelde dat Valentijnsdag de laatste dag was dat het restaurant zijn deuren open had.

Vanaf heden is het restaurant niet meer open als restaurant. Er is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming van het pand wordt.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.