Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘Gedachte speelde al maanden’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘gedachte speelde al maanden’
Na meer dan 17 jaar gerechten te hebben geserveerd aan hun gasten, deelt restaurant Mijn Keuken in Wouw het bericht dat zij besluiten om te stoppen met de werkzaamheden in het restaurant. In de post op Facebook geven chef-kok Pieter Bosters en maître Simone Tak aan dat het een lastige keuze was, maar dat zij door meerdere factoren zich gedwongen voelden de deuren te sluiten.  

In het Facebook-bericht zeggen Bosters en Tak dat het een droom was voor hen om de Ster in ontvangst te mogen nemen. Ze zijn enorm trots dat die droom werkelijkheid is geworden.

Het duo geeft aan dat er meerdere factoren speelden die hebben geleid tot deze beslissing. Ze noemen de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor inkoop en energie. Daarnaast moet het restaurant zijn coronaschuld afbetalen, omdat zij ‘slechts 1,5% te veel’ omzet hebben geboekt. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.”

Verder zeggen ze dat zij terugkijken op een mooie tijd in Mijn Keuken en dat zij de gasten en collega’s erg dankbaar zijn.

Restaurant Mijn Keuken

Het historische pand aan de voet van de grote Lambertus kerk, daterend uit 1923, is in de jaren ’90 omgebouwd tot restaurant. In 2005 opende de chef-kok Pieter Bosters het restaurant Mijn Keuken in het gebouw in Wouw, waarna hij in 2010 werd beloond met een Michelinster. Die heeft hij nog altijd. Pieter gebruikt in zijn restaurant eerlijke producten en kookt op een hoog niveau zonder poespas.

In de Michelin Gids wordt Pieter geprezen om zijn eerbied voor traditionele smaken: “Pieter geeft een punch aan klassiek door bijvoorbeeld aciditeit (zuurtje) toe te voegen aan een beurre blanc of pompoen in pasta te bereiden met een spicy/diepzoete toets. Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.”

Privéleven

Pieter en Simone stellen dat zij zich de komende tijd meer gaan richten op hun gezin en privéleven. Vanuit daar gaan zij kijken welke manier van werken passend is. Ze schrijven dat ze nog veel ambities en ideeën hebben en die graag willen uitvoeren. Daarom vinden ze dat het tijd is om een punt te zetten achter Mijn Keuken en maken ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Koken zal altijd onderdeel blijven van ons bestaan.” De website blijft nog wel enige tijd online, maar het is niet meer mogelijk om een tafel te reserveren. Simone vertelde dat Valentijnsdag de laatste dag was dat het restaurant zijn deuren open had.

Vanaf heden is het restaurant niet meer open als restaurant. Er is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming van het pand wordt.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.