Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘Gedachte speelde al maanden’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Michelinrestaurant Mijn Keuken in Wouw sluit deuren: ‘gedachte speelde al maanden’
Na meer dan 17 jaar gerechten te hebben geserveerd aan hun gasten, deelt restaurant Mijn Keuken in Wouw het bericht dat zij besluiten om te stoppen met de werkzaamheden in het restaurant. In de post op Facebook geven chef-kok Pieter Bosters en maître Simone Tak aan dat het een lastige keuze was, maar dat zij door meerdere factoren zich gedwongen voelden de deuren te sluiten.  

In het Facebook-bericht zeggen Bosters en Tak dat het een droom was voor hen om de Ster in ontvangst te mogen nemen. Ze zijn enorm trots dat die droom werkelijkheid is geworden.

Het duo geeft aan dat er meerdere factoren speelden die hebben geleid tot deze beslissing. Ze noemen de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende kosten voor inkoop en energie. Daarnaast moet het restaurant zijn coronaschuld afbetalen, omdat zij ‘slechts 1,5% te veel’ omzet hebben geboekt. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis.”

Verder zeggen ze dat zij terugkijken op een mooie tijd in Mijn Keuken en dat zij de gasten en collega’s erg dankbaar zijn.

Restaurant Mijn Keuken

Het historische pand aan de voet van de grote Lambertus kerk, daterend uit 1923, is in de jaren ’90 omgebouwd tot restaurant. In 2005 opende de chef-kok Pieter Bosters het restaurant Mijn Keuken in het gebouw in Wouw, waarna hij in 2010 werd beloond met een Michelinster. Die heeft hij nog altijd. Pieter gebruikt in zijn restaurant eerlijke producten en kookt op een hoog niveau zonder poespas.

In de Michelin Gids wordt Pieter geprezen om zijn eerbied voor traditionele smaken: “Pieter geeft een punch aan klassiek door bijvoorbeeld aciditeit (zuurtje) toe te voegen aan een beurre blanc of pompoen in pasta te bereiden met een spicy/diepzoete toets. Die veelzijdigheid geeft vertrouwde smaken een welgekomen boost.”

Privéleven

Pieter en Simone stellen dat zij zich de komende tijd meer gaan richten op hun gezin en privéleven. Vanuit daar gaan zij kijken welke manier van werken passend is. Ze schrijven dat ze nog veel ambities en ideeën hebben en die graag willen uitvoeren. Daarom vinden ze dat het tijd is om een punt te zetten achter Mijn Keuken en maken ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Koken zal altijd onderdeel blijven van ons bestaan.” De website blijft nog wel enige tijd online, maar het is niet meer mogelijk om een tafel te reserveren. Simone vertelde dat Valentijnsdag de laatste dag was dat het restaurant zijn deuren open had.

Vanaf heden is het restaurant niet meer open als restaurant. Er is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming van het pand wordt.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe