Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Het vleesrestaurant Mr. Meat ondergaat een complete ommezwaai in hun concept. Mr. No Meat wordt de nieuwe naam van het restaurant in de Down Town Gourmet Hall in Eindhoven. Het restaurant wordt volledig vegetarisch. Dit meldt de Ondernemer.

Toen Derk van Westenbrugge en Maurice de Joode vijf jaar geleden het restaurant opende, kozen zij bewust voor vlees. Tegenwoordig is de plantaardige trend een opmars aan het maken, mede door de effecten van vlees(productie) op het milieu. Daarom gaan de ondernemers hun restaurant omdopen. Ze geven aan dat het niet van deze tijd is om een vleesrestaurant te onderhouden. Het is al helemaal niet houdbaar in de toekomst, voegt de ondernemer toe. Dus is het tijd voor iets nieuws.

Mr. No Meat

In het nieuwe concept wordt volledig vegetarisch gekookt. Daarbij willen de eigenaren het voor iedereen toegankelijk maken om de plantaardige wereld in te duiken en hun laten zien dat je ook lekker eten kunt serveren zonder daar vlees voor te gebruiken. Derk geeft aan dat het wel een uitdaging is om deze richting in te gaan. Daarentegen klinken er begripvolle geluiden. “Gasten reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken.” Hij hoopt alsnog dat deze gasten het nieuwe restaurant een keer komen bezoeken.

Niet overhalen om vegetarisch te eten

Van Westenbrugge heeft niet als doel om mensen over te halen vegetarisch te eten. Van Westenbrugge is dat zelf ook niet. Ze wil het wel toegankelijker maken. Zo serveren ze flatbread met dips en comfort food voor lunch, borrel of diner. Ze gebruiken daarvoor geen vleesopvolgers, maar een combinatie van vegetarische en veganistische ingrediënten.

De onderneemster realiseert zich dat het nieuwe concept niet voor iedereen is. Ze stelt echter dat Mr. Meat dat ook niet was. Een bijkomend voordeel aan een winkel in Down Town is dat er veel keuze en aanbod is, dus je niet gebonden bent aan één specifieke keuken. op 16 februari heropent het restaurant als Mr. No Meat. Een kleine verbouwing en een nieuw likje verf gaan het restaurant een nieuwe uitstraling geven, zonder grote rookoven.

Door: Nationale Horecagids