Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Meer dan elf jaar heeft restaurant L’invité haar gasten duurzame en lokale gerechten geserveerd. In het restaurant aan de Amsterdamse Jordaan werden de gerechten uit Nederlandse keuken een begrip. Nu gaat de ondernemer van het restaurant, Sico de Moel, een nieuwe uitdaging beginnen. Hij ontwikkelt op Domein Bergen een nieuw gastronomisch voedselbos en ledenwijngaard. Dit meldt de RestaurantKrant.

Het restaurant van ondernemer De Moel stond voornamelijk bekend om de lokale en duurzame keuken. in L’invité staan gerechten met ingrediënten van Nederlandse boeren, jagers, vissers en wijn- en kaasmakers op het menu. Mensen bestelden hier gerechten als Zeeuwse scheermesjes, Amsterdams Damhert of vergeten oud-Hollandse groenten. Met simpele presentaties benadrukt De Moer een pure smaakbeleving van de gebruikte ingrediënten.

De Moel wordt boer

De chef-kok heeft op 30 kilometer van de hoofdstad een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard. Ondertussen staat de ledenteller op bijna 1000, voordat er überhaupt een fles is gebotteld. In de wijngaard worden verscheidene duurzame druiven verbouwd, zoals de Carbernet cortis, Satin noir en de Souvignier gris. Een van de huisleveranciers van L’invité, Diederik Beker, is betrokken bij de wijngaard.

Het voedselbos is momenteel nog in zijn beginselen. De verwachting is dat de eerste serieuze opbrengsten over vijf jaar kunnen worden opgehaald. De ondernemer hoopt dat hij op Domein Bergen op langere termijn kleinschalige horeca kan openen.

L’invité is open tot 26 februari. Daarna zal er iets anders in het pand komen. Dit is nog onbekend.

Door: Nationale Horecagids