Actiegroep protesteert tegen restaurants die foie gras serveren

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De actiegroep Active for Justice demonstreert zaterdag 11 februari tegen restaurants in Haarlem die foie gras op hun menu hebben.  In Haarlem zijn er zeker twee restaurants die ganzenlever nog serveren: Metzo en Felien. Dit meldt NH Nieuws. 

Via een brief en e-mail hebben de actievoerders hun onvrede al geuit bij de betreffende restaurants. Die zijn inmiddels ook op de hoogte van de protestactie zaterdag. “Als ze maar niet op mijn terras gaan staan of te dicht bij de gasten komen. Dat deden ze de vorige keer en was niet fijn”, zegt eigenaresse Evelien Cornelisse. Ze is niet van plan om eenden- of ganzenlever van haar menu te halen. Volgens Cornelisse leidde de vorige protestactie alleen maar tot meer verkoop van foie gras.

Foie Royale 

Bij eigenaar Wouter Meijer van bar bistro Felien is er ook onbegrip. Hij noemt de acties irritant en begrijpt ook niet waarom zijn horecazaak doelwit is. Felien serveert foie gras van eenden die een goed leven hebben gehad niet met een trechter zijn gevoerd. Diervriendelijke foie gras heet foie royale.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky