Willaerts Group opent nieuw restaurant in Hendrik Ido Ambacht: Kita

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Hendrik Ido Ambacht opent een nieuw restaurant van de Willaerts Group haar deuren. Bij restaurant Kita kunnen gasten van ondernemers Bjorn van Dijl genieten van internationale gerechten met Japanse invloeden. Kita is de Japanse vertaling voor ‘noord’. Het is vernoemd naar de rivier Noord. Het terras van het restaurant zit aan deze rivier. Dit meldt Het Kontakt.

Waar vroeger een scheepsbouw zat aan de rivier, kunnen gasten van Kita nu plaatsnemen op het terras met uitzicht op de rivier Noord die door de stad heen stroomt.

De menukaart van Kita is geïnspireerd door internationale gerechten. De Willaerts Group laat weten dat zij enkel verse en kwalitatief hoogwaardige producten gebruiken en dat zij de smaken ‘zo eerlijk en puur’ naar voren willen laten komen. De ondernemers zeggen dat zij met de naam de stijl van het eten al enigszins hebben verraden. Ze willen het dineren in Japanse stijl houden. Daarom hebben ze veel gerechten op de kaart staan die bedoeld zijn om te delen met elkaar. “Het voor-hoofd-na concept laten we achter ons”, geeft de Willaerts Group aan.

Keukenteam

Het keukenteam bestaat uit drie chef-koks die samen de menukaart hebben samengesteld. Barry van Wilgenburg is de Executive Chef, Rob Werkhoven de Chef de Cuisine en Ricky Bihari is verantwoordelijke Sushi Chef.

De leiding van de keuken gaat naar Barry en Rob. Barry heeft al een lange carrière achter de rug bij The Harbour Club als executive chef. De bediening wordt geleid door Peter de Ruiter, die al een aantal jaren heeft gewerkt bij restaurant Le Barrage in Amsterdam, ook onderdeel van de Willaerts Group.

Door: Nationale Horecagids