Restaurant en hotel Simple. in Utrecht staat te koop

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Hotel, restaurant en bar Simple. in Utrecht is één van de bekendste zaken van de stad. In de achttiende eeuw is het pand aan de Domstraat gebouwd waarin Simple. zich vestigt. Hier heeft tien jaar geleden Podium Onder de Dom gezeten, onder leiding van chef-kok Leon Mazairac. Na zijn rijke geschiedenis staat het pand wederom te koop. Dit meldt DUIC. 

Toen in 2018 Podium Onder de Dom zijn deuren sloot, zag de horeca-uitbater van Simple. een kans. Lang zat het restaurant aan de Lange Nieuwstraat, maar verhuisde toen zij de mogelijkheid kregen. In de Domstraat hadden ze meer ruimte, voor onder andere een terras en een gastrobar. Hier werd Hotel DOM ook onderdeel van het restaurant. Daar konden gasten vergaderen en private dinners houden.

Het restaurant zet na vijf jaar het pand aan de Domstraat te koop. De geïnteresseerden kunnen zich melden bij de makelaar of kijken op Funda, waar het pand ook wordt aangeboden. De bedrijfsovername kost de nieuwe uitbater 675.000 euro. De huurprijs zit daar niet bij inbegrepen. De koper van Simple. neemt tevens het hotel en de bar over. Het is nog niet bekend of Simple. in deze vorm doorgaat.

Door: Nationale Horecagids