Zorgen bij VVD en Helder Helmond over horeca in De Cacaofabriek en Het Speelhuis

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen week hebben de bedrijfsleiders van de horeca in het cultureel centrum de Cacaofabriek in Helmond aangekondigd dat zij zich terugtrekken. De oppositiepartijen VVD en Helder Helmond spreken hier hun zorgen over uit. Daarnaast willen de partijen weten waarom zij niet zijn ingelicht over deze ontwikkelingen. Dit meldt het AD.

Eerder deze week berichtte het Eindhovens Dagblad dat de horeca-uitbaters van de Cacaofabriek niet door kunnen gaan met hun werkzaamheden. Sinds vorig jaar is de horeca in eigen handen van de stichting die de Cacaofabriek beheert. Het echtpaar Daniëlle en Frans Jordans zouden de horeca in het cultuurcentrum overnemen. Zij exploiteren onder andere de horeca in theater Het Speelhuis. Het koppel gaf aan dat de uitbating van de Cacaofabriek te veel is voor hen.

Geen euro subsidie

Naast de stress die het echtpaar ervaarde zetten de Jordans ook vraagtekens bij het verdienmodel van de horeca in de Cacaofabriek. Die ontvangt namelijk geen euro aan subsidies. Dit jaar wordt ook in Het Speelhuis deze formule ingevoerd. De VVD vraagt de betreffende wethouder, Marita van Lieroep (50Plus), of zij bezwaar heeft tegen de plannen voor deze verzelfstandiging.

Daarnaast heeft de partij vragen over een gemeentelijke lening van 300.000 euro aan het bestuur van de Cacaofabriek. Hiermee zijn de vorige exploitanten uitgekocht.

Helder Helmond heeft soortgelijke vragen. De fractie wil tevens een ‘grondig’ onderzoek naar de omgeving en cultuur binnen De Cacaofabriek en Het Speelhuis. Het stadsbestuur heeft nog geen reactie gegeven op de vragen van de partijen.

Door: Nationale Horeacgids