Social Capital neemt brouwerij De Prael in Amsterdam over

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Afgelopen maandag maakte Social Capital bekend dat zij de brouwerij De Prael in Amsterdam hebben overgenomen. In de brouwerij is ruimte voor 60 werknemers die moeite hebben met het vinden van een plek op de arbeidsmarkt. Dit meldt de CaféKrant. 

Social Capital heeft meerdere bedrijven onder zijn hoede, waaronder Happy Tosti, Lekker Brood en Milieuwerk. De bestemming van De Prael is een zogeheten ‘Hub locatie’: een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt trainingen en opleidingen kunnen volgen. Vervolgens kunnen die via de detacheringspartners, zoals het Scheepvaartmuseum, de Heineken Experience of Madame Tussauds een plek krijgen om te werken.

De algemeen directeur van Social Capital, David Jansen, zegt erg trots te zijn op de ‘sociale missie' van Social Capital en is verheugd dat zij de werkzaamheden in De Prael mogen voortzetten. Daarnaast is hij enthousiast dat zij met de overname verder kunnen werken aan de droom om de slogan ‘Voor iedereen met een arbeidsbeperking die wil werken is er een leuke en betaalde plek’ waar te maken. Hij wil samen met de partners van Social Capital verder werken aan een ‘mooier en inclusiever’ Amsterdam.

De Prael

In 2002 is De Prael geopend door Fer Kok en Arno Kooy. Hun doel verschilde niet veel met die van Social Capital: het bieden van werkplekken aan mensen die moeite hebben met het vinden ervan. Zodoende startten Kok en Rooy een brouwerij met steun van Stichting DOEN. Een aantal jaren later is de brouwerij uitgebreid met een café-restaurant en een winkel.

Door: Nationale Horecagids