Statushouders in Nijmegen krijgen een gratis training in horeca en logistiek

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Nijmegen zet stichting Solid Road zich in om statushouders te ondersteunen bij het ontdekken van hun talenten en bij het opbouwen van hun toekomst. Daarom organiseert de stichting een gratis training die statushouders kunnen volgen. Zij kunnen kiezen tussen de training ‘logistiek’ en ‘horeca’. dit meldt De Brug Nijmegen.

Met deze trainingen kunnen statushouders zichzelf verder ontwikkelen en ontdekken waar hun talenten liggen. De training wordt in het Nederlands gegeven, dus er is een basiskennis Nederlands nodig (minimaal A1). De statushouders leren tijdens de training over de basis van het werkveld waarover zij de training volgen.

De eerste training is die van logistiek en deze start maandag 13 februari. De training duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur. De training ‘horeca’ wordt georganiseerd op 28 februari van 09.00 uur tot 12.00 uur. Deze zullen meerdere weken duren. De stichting geeft aan dat het belangrijk is dat de deelnemers bij alle trainingen aanwezig zijn. Er wordt les gegeven door ervaren trainers uit het werkveld en daarnaast wordt er tijdens de trainingen geoefend met Nederlandse taalvaardigheden.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via Solid Road: joeykwint@solidroad.nl. Daarbij wordt verzocht om de naam en telefoonnummer te vermelden. De deelname is gratis en wordt gefinancierd door het Oranje Fonds. Het is onderdeel van het project Van Talent naar Werk van Solid Road.

Door: Nationale Horecagids