Anne&Max doelt op 1 miljoen euro groeikapitaal via sharefunding

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het doel van franchiseketen Anne&Max is om tijdens haar eerste sharefundingsactie op zijn minst een miljoen euro aan groeikapitaal op te halen. Hiermee wil de keten de groei versnellen en zich verder ontwikkelen naar een keten op internationale schaal, waarbij ze een concept van ‘planeetaardige huiskamer’ willen bewerkstelligen. Dit meldt Foodclicks. 

De certificaten van aandelen zijn vanaf begin februari beschikbaar. Die kunnen gekocht worden via Share Council. Dit is een online platform dat mede-eigenaarschap in het mkb bevordert gecombineerd met duurzame groei. Met deze campagne biedt Anne&Max haar klanten en stakeholders de optie om onderdeel uit te gaan maken van de groei van de keten. Momenteel is driekwart van de aandelen gereserveerd. De instapdrempel is 250 euro. De oprichter van Anne&Max, Wobbe van Zoelen, zegt dat zij willen investeren in flagshipstores, internationalisering naar de Duitse markt en het ontwikkelen van een off- en online opleidingstraject binnen de Anne&Max Academia. Daarnaast geeft hij aan dat zij de markt van de keten willen uitbreiden naar B2B, waarbij het bedrijf onder andere koffie levert aan kantoren, universiteiten of stations.

28 vestigingen

Momenteel heeft Anne&Max 28 vestigingen in Nederland. Deze zijn veelal op franchisebasis. Jaarlijks trekt de franchiseonderneming meer dan anderhalf miljoen unieke bezoekers en heeft het bedrijf meer dan 700 werknemers en een jaaromzet van 16 miljoen euro in het afgelopen jaar.

Door: Nationale Horecagids