Fameus Indonesisch restaurant in Den Haag moet toch deuren sluiten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Ze hebben bijna hun dertigjarige jubileum gehaald. Maar nu sluit het welbekende Indonesische restaurant The Raffles zijn deuren. De zaak is twee keer tevergeefs geprobeerd over te nemen, maar deze pogingen misluiten. Nu is het besluit dat de deuren niet meer open gaan. Dit zegt de eigenaar, Rob Lindeman, tegen Omroep West. Het gezicht van het restaurant, Frank Deuning, zit nog thuis, op zoek naar werk. Dit meldt Omroep West. 

Een half jaar geleden werd aangekondigd dat het restaurant zou gaan sluiten. Kort daarna meldde het restaurant dat zij toch open blijven. Er zou een nieuwe uitbater zijn gevonden. Op het laatste moment ging dit niet meer door. Lindeman geeft aan dat ze dicht bij een overeenkomst waren, maar dat ze er niet uitkwamen. Ook de eventuele nieuwe eigenaar bevestigt dit.

Definitief gesloten

Aan het einde van vorig jaar moest het restaurant definitief sluiten. Lindeman is teleurgesteld. Hij was niet alleen de geldschieter van het restaurant, maar ook gefascineerd door de West-Javaanse keuken. Daarom kwam hij daar geregeld eten en hij geeft aan dat hij het eten enorm lekker vindt en sympathie had voor de eigenaar Frank Deuning.

Lindeman zegt dat mensen positief spreken over Deuning. Hij stelt dat Frank erg erudiet is en over alles kan meepraten. Hij besloot Deuning uit de financiële brand te helpen, maar zonder effect. De pandemie en gezondheid van Deuning werden te veel en leidde tot het sluiten van de zaak.

Door: Nationale Horecagids