Taste Like Chicken opent in Amsterdam het eerste kiploze kiprestaurant van Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Aan de Van Woustraat in Amsterdam is een restaurant geopend met een afwijkende formule. Taste Like Chicken, oftwel TLC, is de naam van het kiploze kiprestaurant. Door hun eerste restaurant te openen zijn ze tevens het eerste plantaardige kiprestaurant van Nederland. Dit meldt Foodclicks.

De Truff luv, Spice girl of The O.G. Dit zijn een aantal kiploze burgers die je nu kan bestellen op de site van TLC. Niet alleen burgers, maar tortillachips en salades zijn te vinden. Het aanbod van TLC is niet enkel plantaardige kip; zij trekken hun gezonde vegan concept door naar gerechten zoals smoothies, sundaes en bijgerechten.

Het heeft bijna een jaar geduurd voordat het team van TLC een recept vond voor vegan-kip. Het was cruciaal om alle aspecten van het product in orde te hebben. Geur, textuur en smaak moesten precies naar de wens zijn van het team. Uiteindelijk zijn de uitgekomen op een burger op basis van tarwe en soja, die wordt gepaneerd en afgemaakt. Hierbij wil het bedrijf zo min mogelijk gebruik maken van toegevoegde stoffen.

Hip design

TLC is voornamelijk gericht op het bezorgen en afhalen van hun plantaardige gerechten. Daarentegen is het mogelijk om binnen te zitten om te eten. Voor het hippe interieur heeft Taste Like Chicken zich laten inspireren door moderne sneakerwinkels en conceptwinkels. Zo vind je er kleuren zoals blauwpaars, warm roze en neongeel. In de zaak is ook een zogeheten ‘infinity rainbow room’, waar mensen enkel naar binnen kunnen met een wachtwoord.

Door: Nationale Horecagids