Efteling probeert onbemande kassa in snackrestaurant om personeelstekort tegen te gaan

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het attractiepark heeft hier een nieuwe manier gevonden om het personeelstekort aan te pakken: een onbemande kassa in snackrestaurant de Smulpaap. Soms is deze onbemand en dan kunnen bezoekers hun eten online bestellen en betalen. Dit meldt Looopings.

Op deze manier hoeft er geen personeel meer achter de kassa in het restaurant te staan. Voor het plaatsen van een bestelling kan men een QR-code scannen. Die verwijst hun door naar de Efteling-app, waar het mogelijk is om producten te selecteren en te bestellen.

Het is altijd al mogelijk geweest om online bestellingen te plaatsen, maar het was altijd een aanvulling op het reguliere kassasysteem. Nu is het op sommige dagen alleen mogelijk om online te bestellen.

Snacks aan de balie bestellen

Een woordvoerder van de Efteling stelt dat het concept ‘flexibel’ wordt ingevoerd, dus op het moment dat het ‘goed uitkomt’. De horeca in de Efteling kampt al jaren met een tekort aan personeel.

Ook wanneer je liever niet met je mobiel een bestelling plaatst, is het mogelijk om een hapje eten te halen in het attractiepark. Snacks en friet kunnen nog wel bij de balie besteld worden bij de andere horecagelegenheden in het park: De Hongerige Machinist in Ruigrijk en Frau Boltes Küche in Anderrijk.

Door: Nationale Horecagids