Back to the twenties in restaurant Soireé in Velp

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het historische pand aan de hoofdstraat in Velp heeft al veel functies vervuld. In eerste instantie is het gebouw gebruikt als onderkomen van een barones. Later is het een boekenhandel geworden, maar ook een museum en de één na laatste bestemming van het pand was een garage. Nu heeft het eindelijk zijn eindbestemming gevonden. Deze week opent restaurant Soireé er zijn deuren. Het pand is volledig op de schop genomen. Nu is het restaurant, aangekleed in een stijl die doet denken aan de roaring twenties. Gasten zien dit niet alleen aan de aankleding, maar ook de menukaart. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het is te zien dat er veel aandacht is besteed aan het concept van het restaurant. Geen steen lijkt niet omgekeerd te zijn. Niet gek als je je bedenkt dat het horecaconcept is bedacht door Herman Hell, een ervaren horecaondernemer, Eric Steenbergen, Quote-500 lid en ervaren zakenman, patron cuisinier Tom Pfeiffer en maître Maxime Oldenboom. Samen hebben zij het restaurant op poten gezet.

Terug naar de ‘twenties’

De aankleding van het restaurant moet de gasten een gevoel geven dat zij terug gaan in de tijd. Om precies te zijn, naar de roaring twenties. Het interieur wordt daarom gekenmerkt door vele geometrische vormen en de kleuren goud en donkerblauw. Luxematerialen zoals messing, koper en marmer worden niet gespaard. Maxime Oldenboom geeft aan dat ze intensief hebben nagedacht hoe zij het restaurant terug naar deze tijd kunnen brengen. Het draait in het restaurant om de beleving. Volgens de maître maakt het niet uit of men komt voor een lunch, borrel of diner. “Over elk aspect is nagedacht, zoals het kleurrijke interieur en de luxe menukaart. Dompel dit onder in een verrukkelijk jaren '20-sausje en je hebt Soireé.”

Kwalitatieve kaart met Franse invloeden

In de kaart bruist het van de Franse invloeden uit de jaren ’20. De chef-kok, Tom Pfeiffer, heeft zichzelf ontwikkeld aan de Cas Spijkers Academie en heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in de horecawereld. In de keuken van Soireé geeft hij traditioneel Franse gerechten een eigen twist. Zo serveert hij klassieke gerechten zoals ganzenlever, maar voegt hier ingrediënten aan toe als een gel van lychee en dadelcake. Ondanks het luxueuze voorkomen wil Soireé benadrukken dat het voor iedereen toegankelijk is.

Door: Nationale Horecagids