Bedrijfswoning naast café-restaurant De Caisson mag woonruimte blijven

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De bewoners van een voormalige bedrijfswoning naast café-restaurant De Caisson in Kapelle mogen er blijven. Volgens De Caisson wonen de vier arbeidsmigranten te dicht in de buurt van het café-restaurant, waar hun woon- en leefklimaat onder zouden lijden. Ook zou de bedrijfswoning officieel niet als woonruimte gebruikt mogen worden, omdat het als bestemming ‘horeca’ heeft. Toch gaat De Raad van State niet mee in de beweegreden van de eigenaresse. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Volgens de Raad van State mag in principe in iedere woning in Kapelle huisvesting van vier arbeidsmigranten worden toegestaan. Daarnaast is de woning al langere tijd niet meer direct gekoppeld aan De Caisson omdat het sinds 1993 geen bedrijfswoning voor de horeca meer is. Sinds 2003 is het kadastraal afgesplitst.

Geen discotheek

Ook gaat de Raad van State niet mee in de bewering dat de bewoners overlast zouden ervaren door het restaurant. Het is immers geen discotheek met veel dansende mensen en harde muziek. De gemeente heeft ook nooit klachten ontvangen van bewoners van de voormalige bedrijfswoning. Ook zouden de horeca-activiteiten van De Caisson er niet onder moeten lijden dat er een woning naast staat.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky