Efteling gaat La Place-restaurant Panorama omtoveren

De Efteling en horecaexploitant Vermaat Groep hebben aangekondigd dat zij het restaurant in het attractiepark gaan ombouwen. De start van de renovatie staat gepland op 9 januari. Zowel het interieur als het exterieur krijgen een make-over. Na de verbouwing moet het pretparkrestaurant een oriëntaalse look krijgen en aansluiten bij het thema van dit gebied. Dit meldt Looopings.

De verbouwing van het Panorama-restaurant zal naar alle waarschijnlijkheid tot halverwege het voorjaar duren. Na de verbouwing moet er naar eigen zeggen 1.500 vierkante meter aan ‘horeca en beleving’ voorgeschoteld worden aan de bezoekers.

Wereld van Sindbad

Vorig jaar opende een nieuw gedeelte van het attractiepark, de Wereld van Sindbad. Ook het aangrenzende restaurant Panorama gaat zich aanpassen naar dit thema. De Efteling had eerder in 2022 al aangekondigd dat deze verbouwing in het eerste kwartaal van dit jaar zou plaatsvinden.

Naast de uiterlijke veranderingen is er tijdens de verbouwing ook onderhoud gepland. Zo moeten er onderhoud plaatsvinden voor onder andere de toiletten, serre en het dak. Daarom is het restaurant tot de heropening gesloten. Wanneer het restaurant zijn deuren weer opent, zal het een nieuwe naam krijgen. Over de naam en de ontwerpen is nog geen informatie vrijgegeven.

Verouderd restaurant

Restaurant Panorama, dat al zeventig jaar de horecagelegenheid is van de Efteling, is na al deze jaren flink verouderd. Een horecamanager vertelde afgelopen jaar dat zij er al vijftien jaar over spreken om het restaurant af te breken en een nieuwe te bouwen. Zo ver is het daarentegen niet gekomen, zij hebben gekozen voor een verbouwing in de plaats daarvan.

Vermaat Groep

Voor het faillissement van de V&D was de La Place hun horecatak. In 2016 is deze overgenomen door de Jumbo. Sinds 2020 is de Vermaat Groep de nieuwe franchisenemer van het restaurant in de Efteling.

Door: Nationale Horecagids