Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenrestaurant gruwelt van kritiek op het openhouden deuren na overlijden patissier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sterrenrestaurant gruwelt van kritiek op het openhouden deuren na overlijden patissier
Afgelopen week heeft zich een naar voorval gedaan bij een tweesterrenrestaurant in het Limburgse dorpje Reijmerstok. Daar is vorig weekend de patissier overleden aan een hartstilstand. Het restaurant besloot toch zijn deuren te openen die avond. Dit leidde tot veel kritiek op sociale media en het restaurant werd bestookt met negatieve reacties. Dit tot afgrijzen van de collega’s. “Pieter zou niks anders gewild hebben”. Dit meldt het AD.

In het weekend van 3 en 4 december was 54-jarige patissier Pieter Taselaar bezig met het voorbereiden van het avonddinner, toen hij zich plots onwel begon te voelen en in elkaar zakte. Er is ter plekke geprobeerd hem te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten. Eigenaar Hans Wolde schrijft erover in een verklaring op sociale media dat “onze Piet is gestorven tussen al zijn Brut-familieleden op de plaats waar hij het liefste was. Wij zullen Piet in ons Brut hart meedragen. Zijn Pieterserie zal nooit meer hetzelfde zijn, maar hij zal vol trots meekijken naar de door hem opgeleide secondanten patissiers”.

Restaurant stuit op veel kritiek

Nadat alles zich had voorgedaan, kondigde het restaurant aan open te blijven die avond en dat bestaande reserveringen op het laatste moment afzeggen niet mogelijk was. Dit statement leidde tot veel kritiek op sociale media. “Ik vind niet het niet bij professionaliteit horen, als je beslist open te blijven. Zeker niet als iemand veertien jaar tijd gaf voor jouw zaak”, wordt door iemand op sociale media geuit. “Wat een empathische tent. Je verliest je collega na een tevergeefse reanimatie. En dan blijf je gewoon lekker open en doorkoken. Alsof er niets gebeurd is. Hoezo dollartekens”, schrijft een ander.

Het restaurant reageert verbijsterd op de kritiek die zij hebben ontvangen. “Het is misselijk hoe collega’s en niet-wetende mensen hier op reageren”, schrijft Brut172 in een verklaring. “Ons team is zo professioneel geweest dat het de zaterdagavond door geworsteld heeft”. Volgens het restaurant was er geen optie om mensen af te bellen die ‘misschien wel maanden hiernaartoe hebben geleefd”. Ook vindt het restaurant dat de mensen die de berichten hebben geplaatst ‘zich moeten schamen’. “Pieter had niks anders gewild! Ik hoop dat jullie nooit voor deze keuze hoeven te staan! We hebben het al moeilijk genoeg. Het heeft niks met geld te maken”.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.