Illegale tabak aangetroffen bij horecabedrijf Vlaardingen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De gemeente Vlaardingen heeft gisteren een controle uitgevoerd bij de horeca in samenwerking met Stedin, de douane, de NVWA en de politie. Het team heeft acht horecabedrijven onderzocht. Bij alle bedrijven is een overtreding waargenomen. Dit meldt Vlaardingen24.

Bij één van de gecontroleerde bedrijven zijn meerdere kilo’s illegale tabak aangetroffen en in beslag genomen. Er is een onderzoek gestart en de horecaondernemer is als verdachte aangemerkt. Ook is bij een andere horecazaak sterke drank aangetroffen, zonder dat het bedrijf daar de juiste vergunning voor heeft. De eigenaar van de zaak heeft een bestuurlijke waarschuwing ontvangen. Een andere uitbater die een bestuurlijke waarschuwing heeft gekregen, ontving die vanwege het ontbreken van een leidinggevende op de werkvloer. Ook waren bezoekers onder invloed en kregen een paar mensen zelfs ruzie. Alle bezoekers zijn uit het pand gezet, omdat er geen leidinggevend aanwezig was.

Andere overtredingen

Bij meerdere horecazaken zijn overtredingen gemaakt op het gebied van hygiëne, roken in het bedrijf, geen allergeneninformatie, blusmiddelen die over datum waren, verouderde elektra of niet correcte afzuiginstallaties. Alle ondernemingen zijn niet beboet, maar hebben een waarschuwing ontvangen en krijgen daarna de kans om dit op te lossen.

Door: Nationale Horecagids