Horeca Zaanstad wil meer steun van de gemeente

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Afgelopen week zat de afdeling Zaanstad van de Koninklijke Horeca Nederland om de tafel met raadsleden om te praten over de stand van zaken in de horeca. Ook spraken zij over de mogelijkheden voor de gemeente om de sector steun te bieden. Dit meldt Zaanstad Nieuws. 

Voor inspiratie konden de raadsleden kijken naar andere gemeenten en provincies en hoe zij hebben geprobeerd de horeca een helpende hand toe te steken. Zo levert de provincie Overijssel een bijdrage aan het aanschaffen van elektrische kussens voor de Overijsselse terrassen. Ook helpen zij mee met een arbeidscampagne in de provincie om het personeelstekort aan te pakken.

Inspiratie genoeg

Een ander voorbeeld is de gemeente Haarlem. Zij zijn creatief bezig geweest met de ondersteuning van de horeca tijdens de coronapandemie. Deze ondersteuning is volgens Ivo Berkhoff, regiomanager zuidelijk Noord-Holland van KHN, ook nu nog van groot belang.

De gemeente Nijmegen heeft een subsidie verschaft voor het opleiden van onervaren horecapersoneel, maar ook voor de vergroening van de terrassen door zaken als afscheidingen met planten deels te financieren. Drenthe geeft gratis dekentjes aan de horecaeigenaren. Er is dus genoeg dat gedaan kan worden.

Door: Nationale Horecagids