Pensioenen horeca worden verhoogd in 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Vanaf 1 januari 2023 worden de pensioenopbouw en -uitkeringen verhoogd met 5,6%. Dit geldt voor medewerkers die in de horeca of catering werken of hebben gewerkt. Dit meldt FNV Horeca. 

Per 1 januari verhoogd de FNV de pensioenen. Dit doen zij met een stijging van 5,6%. De verhoging geldt voor iedereen die werkt of heeft gewerkt in de horeca of catering.

Waarde van de pensioenverhoging

Als gevolg van de prijsstijgingen wordt geld minder waard. Over tien jaar kun je met honderd euro minder kopen dan dat je nu kunt. Het betreft niet alleen de uitgaven; ook pensioenen en pensioenuitkeringen veranderen als gevolg van inflatie. Daarom kijkt FNV elk jaar of de pensioenen geïndexeerd kunnen worden.

Het verhogen van het pensioen is gebonden aan wettelijke regels en wordt bepaald door de hoogte van de beleidsdekkingsgraad van het FNV. De pensioenen kunnen worden verhoogd als deze dekkingsgraad tussen de 110% en 125% ligt. Dit jaar lag het percentage op 121%, wat neerkomt op een verhoging van de pensioenen en pensioenuitkeringen van 5,6%.

Door: Nationale Horecagids