Michelin onthult nieuwe namen gids 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
De traditie bij Michelin is dat zij naar aanloop van de nieuwe gids maandelijks een aantal namen onthullen. Zo zijn voor deze maand twee nieuwe namen bekendgemaakt. Dit meldt de Michelingids. 

In de maand november zijn het Bistro de la Mer in Amsterdam en Rotonde uit Rotterdam. Wat niet bekend wordt gemaakt is of de restaurants een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of bestekje krijgen. Dit blijft een verrassing tot de presentatie van de gids.

Bistro de la Mer

“Het respect voor het verleden is hier groot”, schrijft Michelin over Bistro de la Mer van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. “Ondanks hun locatie in het hart van Amsterdam doet deze bistro je direct denken aan Parijs. De menu’s van grote brasserien uit Frankrijk aan de muur, de oesterbar en retroservies op de tafels geven het gevoel alsof je in Frankrijk bent.”

Michelin voegt er aan toe dat de Bistro hier visrecepten creëert met veel gevoel en zonder pretentie. Volgens de gids heeft de vissoep heeft een intense smaak, is de tarbot perfect geroosterd op de graat en serveren zij een beurre blanc waar je U tegen zegt. “Retro, origineel en allemaal á la carte! Deze viskeuken is next level”, schrijft Michelin. “Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van deze traditionele keuken”.

De Rotonde

“Duurzaamheid zit in het hart van de Rotonde”, schrijft Michelin. Met een kleine camionette die op biogas loopt halen zij lokale groente op. Het gas waar het busje op rijdt wordt verkregen door het composteren van hun afval. “Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart zie je alleen biodynamische en natuurwijnen. Deze visie vertaalt zich volgens Michelin in “creatieve, intrigerende smaakbommetjes”.

Andere namen uit de gids

Ook de maanden voor november heeft de Michelingids een aantal namen bekend gemaakt. Hieronder de restaurants die al zijn onthuld naast de Rotonde en Bistro de la Mer:

  • Lizz in Gouda
  • Maeve in Utrecht
  • Christo uit Zierikzee
  • Mano in Haarlem
  • Havn in Hoorn
  • Basiliek in Harderwijk
  • Rura by Naomi & Joey in Roermond
  • Sink in Amsterdam

Door: Nationale Horecagids