SLA zoekt groeigeld voor landelijke uitbreiding

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Fast casual concept SLA zoekt groeikapitaal voor haar landelijke uitbreiding. Zij willen op die manier samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders bijdragen aan het versnellen van de transitie naar plant-focused eten. 600 duizend euro is inmiddels toegezegd. SLA verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro. Dat meldt SLA. 

“Met SLA willen we onze impact vergroten en het iedereen makkelijk maken om mee te doen. Met plantaardige ingrediënten en een praktisch zero-waste beleid in de keuken”, aldus medeoprichter Jop de Graaf.

Plant-based eten 

Nu is het tijd voor de volgende stap. “Het huidige voedselsysteem brengt teveel negatieve neveneffecten met zich mee en beïnvloedt de gezondheid van ons als mens en onze planeet. SLA wil daarom bijdragen aan het versnellen van de onvermijdelijke transitie naar plant-based eten. Alleen zo kunnen we samen gezond, maar vooral ook goed eten de nieuwe norm maken”, aldus medeoprichter Nina Pierson.

SLA wil daarom de komende jaren investeren in nieuwe franchisevestigingen, het optimaliseren van de keuken en het versterken van het team. 

Door: Nationale Horecagids / Femke van Arendonk