Horeca verwacht forse drukte met paasdagen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

RIJSWIJK - De Nederlandse horeca verheugt zich op een uitzonderlijk druk paasweekeinde. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht dat een kwart van de Nederlanders dit jaar buiten de deur eet.

Dat zijn er fors meer dan de afgelopen vijf jaar; toen gemiddeld een op de vijf mensen uit eten ging. De reden daarvoor lijkt, vreemd genoeg, de financiële crisis,aldus een zegsman donderdag.

Weer
Ondanks de slechte weersvoorspellingen lijken restaurants en andere horecagelegenheden een topweekeinde voor de boeg te hebben. Om geld te besparen gaan Nederlanders op vakantie in eigen land. Bovendien hebben volgens KHN ''veel mensen al geboekt, dan maakt een beetje regen niet zoveel meer uit.'' 

Vooral de toeristische gebieden in het noorden van het land en de Waddeneilanden hebben reden zich voor te bereiden op de paasdrukte. Familievriendelijke restaurants als pannenkoekenhuizen of gelegenheden waar gasten onbeperkt kunnen eten voor een vaste prijs kunnen al helemaal hun borst natmaken. Daar kunnen ook grote groepen terecht.