Vrees voor onleefbare situatie door openingstijden verbouwde horecazaak

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Er zijn plannen om van bioscoop The Movies in Dordrecht een brasserie en filmtheater De Witt te maken. Omwonenden zijn hiertegen omdat ze de horeca te grootschalig vinden en de sluitingstijden te laat. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Dennis van Buuren is initiatiefnemer van de plannen en praat al zeven maanden met omwonenden over de verbouwing. Zijn plannen zijn inmiddels al op diverse punten aangepast aan de wensen van de buurbewoners en hij snapt dan ook niet waarom zij nu een brief hebben gestuurd naar de gemeente.

Zorgen om openingstijden

De nieuwe kritiekpunten zijn het aantal zitplaatsen in de horeca en op het terras. Dat zijn er volgens de bewoners te veel. Ook vinden ze een openingstijden van het terras tot 01.00 en de brasserie tot 02.00 uur buitensporig. Ze vrezen hierdoor voor een onleefbare situatie en vragen de gemeente om de openingstijden terug te draaien naar 23.00 uur in het weekend. Van Buuren stelt dat hij daar geen exploitatie op kan draaien en dat zijn gewenste sluitingstijden voldoen aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky