Eigenaar Grieks restaurant over energiekosten: ‘Het leven is rot aan het worden’

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De energierekening voor een Grieks restaurant stijgt van 2.000 euro per maand naar 13.000 euro per maand. Eigenaar Athanasios Kapoukranidis werkt honderd uur per week, slaapt twee tot drie uur per nacht, heeft burn-outklachten en houdt aan het einde van de maand niets over. Toch is er een klein lichtpuntje. Dit meldt Hart van Nederland.

Het Roermonds restaurant heeft voldoende klanten, maar door de hoge rekeningen kan het niet uit. Eigenaar Kapoukranidis heeft de schoonmaker moeten ontslaan en werkt nu tot diep in de nacht door om alles schoon te maken. “Mijn leven gaat op slot. Alles waar ik voor leef en waar ik keihard voor heb gewerkt, sinds mijn veertiende, valt neer. Het is een drama. Een nachtmerrie.”

Zonnepanelen

Door een Facebookbericht hierover lijkt een beetje licht in een donkere tunnel te gaan schijnen. Kapoukranidis kreeg eerst geen toestemming voor het plaatsen van zonnepanelen, maar na een gesprek met de locoburgemeester van Roermond is er toch een mogelijkheid om met financiële hulp panelen op het dak te plaatsen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky