Horecaondernemers hebben vaak te weinig geld om te verduurzamen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Bijna acht van de tien bedrijven hebben dit jaar maatregelen genomen om te verduurzamen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Circa twintig procent daarvan geeft aan dat het met name gaat om maatregelen op het gebied van energie. Dit meldt De Ondernemer.

In het onderzoek is naar boven gekomen dat een op de drie bedrijven vindt dat zij helemaal of grotendeels duurzaam werken. In totaal gaf 79 procent aan dit jaar maatregelen genomen te hebben.

Gestegen energieprijzen

Mogelijk komt dit door de Russische inval in Oekraïne, waardoor de prijzen voor gas, elektriciteit en brandstoffen enorm zijn gestegen. Het nemen van energiebesparende maatregelen zou dan een mogelijke ‘oplossing’ kunnen zijn om de schade te beperken.

Horecagids

Toch gaat de verduurzaming niet altijd even soepel als het gaat om het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Een kwart van de ondernemers heeft aangegeven zich belemmerd te voelen, omdat zij afhankelijk zijn van een externe partij zoals een leverancier. Ook geeft 13 procent aan te weinig geld te hebben. Dit laatste komt met name vaak voor bij bedrijven in de horecabranche.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer