Nieuw Noord-Afrikaans restaurant in korte tijd drie keer flink beschadigd

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
Het Noord-Afrikaanse restaurant Ahlan is sinds een paar maanden open, maar is al drie keer direct of indirect beschadigd. De eerste keer dat het pand beschadigd raakte, kwam door een geldautomaat dat werd opgeblazen. Maandagochtend was het restaurant doelwit van een explosief dat grote schade aanrichtte en dinsdag zijn kogelgaten aangetroffen in de ruiten van het restaurant. Dit melden AT5 en het Algemeen Dagblad. 

Op last van burgemeester Femke Halsema moet het restaurant de komende zes maanden dicht. Het vermoeden is dat de incidenten een gevolg zijn van een aanhoudend conflict. De drie eigenaren zeiden eerder deze week nog het pand te willen herstellen om weer snel open te kunnen, maar daar zit nu minder haast achter. Een van de eigenaren stelde niet te weten waarom Ahlan het doelwit was. “Ik denk dat er bepaalde zaken zijn die ons liever niet als concurrent hebben.”

Openbare orde

Openhouden vormt volgens Halsema een te groot gevaar voor de openbare orde en veiligheid is belangrijker dan het belang van de drie chef-koks.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky