Al zestien jaar drie Michelinsterren: wat is het geheim van De Librije in Zwolle?

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Voor het zestiende jaar op een rij mag toprestaurant De Librije in Zwolle drie Michelinsterren voeren. Wat is het geheim van de horecaondernemers Thérèse en Jonnie Boer? En de toekomstplannen? Dit meldt Horeca Magazine.

Op verschillende plekken in de centrale dinerruimte van De Librije in Zwolle liggen halve sinaasappels. Jonnie geeft aan dat dit voer voor hun vlinders is. Het begon bij toeval: een vlinder vloog het restaurant per ongeluk in. Inmiddels bestelt hij nu poppen en laat hij ze vrij rondvliegen.

Familie

De medewerkers in het bedrijf noemt Jonnie familie. Hij geeft aan dat iedereen goed oplet hoe het met iedereen gaat. Thérèse geeft aan dat werknemers bij hen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en om te groeien. Als er een moment komt waarop iemand meer wil en kan, dan wordt die mogelijkheid aangeboden. Op deze manier binden en behouden Jonnie en Thérèse naar eigen zeggen goede mensen.

Familiebedrijf

Of zoon Jimmie en dochter Isabelle uiteindelijk het familiebedrijf gaan overnemen, is nog bekend. Jonnie’s zoon geeft aan dat hij goed kan koken en proeven, maar nog niet zeker weet of hij wil ondernemen. Isabelle begint binnenkort wel bij De Librije als gastvrouw, maar of er een overname in zit, is ook nog onbekend bij haar.

Door: Nationale Horecagids