Onderneemster vreest stijging energierekening naar 15.000 euro per maand

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De horecazaak De Potdeksel aan de Markt in Deurne is voortaan op dinsdag gesloten. Deze keuze heeft onderneemster Marjo van Hoek moeten noodgedwongen moeten maken vanwege het gebrek aan goed personeel en de hoge energiekosten. Dit meldt DMG Deurne.

Het was niet makkelijk om tot dit besluit te komen, geeft Van Hoek aan. Maar dit is naar eigen zeggen wel de enige optie om de planning toch nog rond te krijgen en de boel een beetje betaalbaar te houden. Het scheelt namelijk ook behoorlijk in de energiekosten om een dag dicht te zijn.

Energiekosten

Van Hoek houdt haar hart vast. Voorheen betaalde ze 3.200 euro per maand aan energiekosten, maar ondertussen is dit al opgelopen tot 7.500 euro per maand. Begin november wordt het nieuwe bedrag bepaald. Ze vreest dat ze gaat uitkomen op een energierekening van 15.000 euro per maand.

Onduidelijkheid

Het is nog onduidelijk of het genoeg is voor Van Hoek om de deuren op dinsdag te sluiten. Op dit moment vindt de horecaonderneemster het eigenlijk nog erger dan in de corona tijd. Naar eigen zeggen is er nu sprake van nóg meer onzekerheid, omdat ze niet weet waar het naartoe gaat.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer