'Kabinet moet stappen zetten, want Nederland loopt achter met steunpakket'

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Ondanks de energiecrisis is er geen gebrek aan ondernemersenergie. Dit stelt KHN-directeur Dirk Beljaarts vast. Hij geeft aan dat er volop aandacht is voor duurzaamheid, innovatie en de arbeidsmarkt van de toekomst. En dat is hard nodig, vindt de directeur. Want op deze manier is de horecasector klaar voor de toekomst. Dit meldt De Ondernemer.

Beljaarts was afgelopen week aanwezig bij de najaarsvergadering in Stockholm waar de top van de Europese horeca samenkwam om de belangrijkste ontwikkelingen in de gastvrijheidsbranche te bespreken. Hoewel er discussies werden gevoerd rondom de energiecrisis, lag de focus vooral op duurzaamheid, innovatie en de arbeidsmarkt van de toekomst. De conclusie was dat iedereen vol energie vooruit wil.

Nederland loopt achter

De horeca staat nog altijd onder druk door het lage consumentenvertrouwen, grote personeelstekorten, torenhoge inflatie en de effecten van de coronacrisis. Ook op Europees niveau is dit zichtbaar. Dit is niet nieuw, maar wat wel opvallend is, is dat Nederland absoluut niet voorop loopt als het gaat om steunmaatregelen vergeleken met andere EU-lidstaten, aldus Beljaarts.

Het kabinet

Hoewel het moeilijk is om een echte vergelijking te maken, is het wel duidelijk dat het Nederlands kabinet nog een aantal stappen kan én moet zetten, zodat ondernemer in de toekomst ook mogelijk blijft.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer