Esmé Deurloo is een bekend gezicht in de Zeeuwse horeca, maar stopt ermee

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
In Middelburg is Esmé Deurloo een bekend gezicht voor velen. Ze werkte jarenlang in de horeca van Vlissingen en Middelburg, maar 1 oktober was haar laatste werkdag. Dit meldt Zeelandnet.

Deurloo’s carrière in de horeca begon op haar zeventiende toen ze haar eerste stappen in de branche zette bij de Panta Rhei in Vlissingen. Ze liet haar gegevens achter bij de bar en ondanks dat de Zeeuwse geen werkervaring had, mocht ze een week later beginnen.  In totaal bleef ze bijna negen jaar hangen.

Ook tijdens haar studie bleef Deurloo werken bij Panta Rhei. Ze deed de hbo-opleiding Sport en Beweegeducatie. Deurloo geeft aan dat haar moeder niet altijd even blij was met het aantal uur dat ze spendeerde op het strand. Zelf ziet ze in dat het misschien niet heel handig was, maar het was ‘zo’n gezellig gekkenhuis’: veel stappen, studeren en werken. Op die leeftijd nog prima te doen, aldus de Zeeuwse.

Wereldreis

Eigenlijk was het de bedoeling dat ze zou sparen voor een wereldreis. Nadat ze wild had staan dansen op een tafel bij café Seventy Seven in Middelburg werd Deurloo gevraagd daar te komen werken. Naar eigen zeggen was het plan dat ze een jaar daar zou werken en dan op reis te gaan. Het bleek echter zo gezellig te zijn daar, dat ze er langer bleef. Na twee en een half jaar fulltime daar gewerkt te hebben - en bij haar ouders te worden - kon ze veel sparen.

Daarna was het zover: Deurloo ging op wereldreis. En geheel passend bij de Zeeuwse duurde deze ook langer dan gepland. Ze ging in totaal anderhalf jaar lang weg. Toen haar zus zwanger werd, besloot ze terug te gaan. Deurloo wilde de komst van haar nichtje niet missen.

Nieuwe baan

Eenmaal terug in Nederland had ze al snel een nieuwe baan. Restaurant De Herberg in Middelburg benaderde haar. Uiteindelijk werkte ze er bijna vier jaar met plezier. Toch besloot ze deze maand te stoppen. Het werk in de horeca vindt ze nog altijd leuk, maar de Zeeuwse wil uitzoeken wat ze nog meer kan. Naar eigen zeggen een spannend besluit, want ze heeft nog nooit niet gewerkt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer