Dit is het horecanieuws uit de stad Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Er openen en sluiten veel horecazaken in Nederland. Zo ook in Groningen. Dit is het horecanieuws uit de stad. Dit meldt HG.

Hotel Watertoren West

Het is eindelijk zover: na een aantal jaren van veranderende plannen en procedures gaat Hotel Watertoren West binnenkort de deuren openen. Het hotel zit op de hoek van de Herman Colleniusstraat en de Hofstede de Grootkade.

Gasten kunnen in een van de twaalf hotelappartementen blijven overnachten. Vanaf daar hebben zij een prachtig uitzicht over Groningen en waarschijnlijk ook een stukje van het Groninger landschap in de verte. In de lobby komt een expositieruimte en in de nok van de toren komt een horecazaak.

BOZU

BOZU is een merk uit Groningen. Eigenaren Brend Koolhof en Gianluca De Leo zijn momenteel hard bezig met hun merk. Afgelopen mei lanceerden zij een Hard Iced Tea met slechts 65 calorieën en 4,5 procent alcohol. Dit drankje is door de maanden heen erg populair geworden onder de studenten. Inmiddels ligt de Hard Iced Tea in de schappen bij veel supermarkten én bij groothandel Sligro.

De Zevende Hemel

Het restaurant De Zevende Hemel stopt ermee na zes jaar. Hiermee komt er een einde aan bijna veertig jaar horecatraditie op het hoekje van de Zuiderkerstraat in Groningen. Volgens Michael Roman is de coronacrisis en de daaropvolgende energiecrisis de druppel geweest.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer