Horecaondernemers in Haarlem opgelet: gratis energiescan beschikbaar

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De gemeente Haarlem biedt, in samenwerking met provincie Noord-Holland, horecaondernemers een gratis energiescan ter waarde van 415 euro aan. Met de scan kunnen de ondernemers zien waar er kansen liggen om energie én geld te besparen in hun bedrijf. Dit meldt de gemeente Haarlem.

Als horecabazen ervoor kiezen om de scan te gebruiken, dan onderzoekt een adviseur van het bureau Klimaatroute waar de kansen in het bedrijf liggen op het gebied van energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie. Daarna wordt er een digitaal rapport opgesteld.

Advies en begeleiding

Ondernemers krijgen in het jaar erop gratis advies en begeleiding op het gebied van het uitvoeren van maatregelen om te besparen, advies over eventuele duurzame investeringen, de fiscale mogelijkheden, subsidies en het aanvragen en beoordelen van offertes.

Aanvragen

Inmiddels zijn er al 140 ondernemers in gesprek met de Klimaatroute. Er zijn nog 60 gratis scans beschikbaar. bij interesse kan er een afspraak gemaakt worden via 020-700 9438 of info@klimaatroute.nl

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer