Wethouder Amstelveen bezoekt horecabedrijven na coronacrisis

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Adam Elzakalai, wethouder economische zaken VVD, heeft drie grotere gebieden met horeca bezocht in Amstelveen. Hij wilde peilen hoe het gaat met de ondernemingen na de coronacrisis. Tijdens de tour heeft Elzakalai gesproken met ondernemers in het Stadshart, de Amstelzijde en het Oude Dorp. Dit meldt Amstelveenz.

De gemeente heeft tijdens de coronacrisis een aantal regelingen ontwikkeld en uitgevoerd. Hiermee wilde zij horecaondernemers steunen. Een aantal voorbeelden van de uitgevoerde regelingen zijn: verduurzaming terrasverwarming, subsidies voor controleren coronatoegangsbewijzen, subsidies anderhalve meter maatregelen en het gedoogbeleid terrasverruiming.

Jongeren overhalen

Om jongeren aan het werk te krijgen in de horecasector, heeft de gemeente ook de campagne ‘Kom werken in de Amstelveense horeca’ gelanceerd. Dit gebeurde in zowel de zomer van 2021 als die van 2022.

Kennisprogramma en Stimuleringsfonds

Elzakalai geeft aan dat een groot aantal horecaondernemers gebruik hebben gemaakt van de regelingen en ook van het gefinancierde kennisprogramma Back on Track en het Stimuleringsfonds Lokale Economie. De wethouder is van mening dat de horeca belangrijk is voor de stad om het levendig te houden. Door middel van de regelingen wil de gemeente ondernemers in de horecasector helpen om hun bedrijfsvoering te versterken.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer