Deze horecaondernemers krijgen uitstel voor het betalen van hun schulden

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Horecaondernemers die tijdens de coronacrisis meer dan 10.000 euro belastingschuld hebben opgebouwd, krijgen zeven jaar de tijd om dit bedrag af te lossen bij de Belastingdienst. Eerder was dit vijf jaar. Dit meldt Nu.nl.

Ondernemers mogen ook een eenmalige betaalpauze van drie maanden inlassen. Ook is het mogelijk om de schuld terug te betalen per kwartaal in plaats van per maand. Het kabinet stelt overigens wel enkele voorwaarden aan de verlenging, zodat wordt voorkomen dat bedrijven die niet voor de regeling in aanmerking komen er toch gebruik van gaan maken.

Schuld lager dan 10.000 euro

Zo komen bedrijven niet voor de verlenging in aanmerking als zij van belastinguitstel gebruik hebben gemaakt en er financieel goed voor staan. Dat geldt ook voor bedrijven die tijdens de crisis een hoge schuld hebben opgebouwd bij de Belastingdienst, maar daarvoor geen of nauwelijks winst hebben geboekt. Wie verder ook een nul op het rekest krijgt, zijn bedrijven die een schuld hebben lager dan 10.000 euro.

Onderbouwen

Om gebruik te kunnen maken van de regeling, moeten ondernemer een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Hieruit moet opgemaakt kunnen worden dat het bedrijf niet in staat is om de schuld binnen vijf jaar terug te betalen en daarom zeven jaar nodig heeft. Bij een schuld vanaf 50.000 euro moet overigens meer onderbouwd worden dan bij een schuld tussen de 10.000 en 50.000 euro.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer