Waarom blijven Nederlanders massaal naar de horeca gaan ondanks inflatie?

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Hoewel ook in de horecabranche de prijzen steeds meer beginnen te stijgen, gaan Nederlanders toch nog altijd massaal naar restaurants en cafés. Dit meldt Misset Horeca.

Een portie bitterballen kost inmiddels 7,50 euro; voor een glas wijn moet je nu 5 euro neerleggen en om een broodje tonijnsalade te kunnen eten, ben je al snel 9 euro kwijt. Nederlanders die een terrasje meepakken, zullen geconfronteerd worden met zulke prijzen. Een goedgevulde portemonnee is dus belangrijk.

Toch weerhoudt het Nederlanders er niet van om hun favoriete restaurant of café te blijven bezoeken. Sinds maart blijven de terrassen telkens volstromen. Ook in de lange nazomer.

Uitgaven horeca gelijk gebleven

Het ING bevestigt dit beeld met een nieuwe analyse van de pintransacties. Ten opzichte van het tweede kwartaal zijn de uitgaven in de horeca branche bijna gelijk gebleven. Dit terwijl de uitgaven aan bioscopen en filmhuizen, poppodia, musea, woonwinkels en elektronica wel daalden.

Verrassend

Marten van Garderen, econoom bij ING, vindt het best verrassend dat de horeca toch nog zo populair blijft. Vooral doordat consumenten wel op andere niet-essentiële uitgaven beginnen te sparen volgens het Algemeen Dagblad.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer