Binnenkort Oekraïens restaurant geopend in Groningen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
In Groningen wordt hard gewerkt aan een nieuw restaurant dat zich richt op de Oekraïense keuken met voornamelijk Oekraïens personeel. De toekomstige eigenaren hopen met het bedrijf meerdere vliegen in een klap te slaan. Dit meldt OOG. 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het pand. Het restaurant moet een veilige en warme uitstraling krijgen zodat het als een thuis kan voelen voor de bezoekers. Hiervoor moet er nog veel geschilderd en ingericht worden. 

Twee vliegen

Ook wordt er driftig gezocht naar personeel. Het plan is om zoveel mogelijk mensen met een Oekraïense achtergrond in de keuken en in de bediening te hebben staan. In en rondom Groningen worden momenteel veel vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde land opgevangen. Het restaurant hoopt die groep te kunnen voorzien van een fijne plek en een nuttige invulling van hun tijd hier. Er zijn al enkele aanmeldingen binnen, maar meer zijn nog altijd welkom. 

Catering

Daarnaast willen de initiatiefnemers de Oekraïense vluchtelingen op andere manieren te hulp komen. Vlakbij verblijven vluchtelingen in het Nescio Hotel. Daar zijn geen faciliteiten om zelf te koken. Een deel van het eten van het restaurant zal daarheen worden gebracht zodat men daar weer kan eten als thuis. Daarnaast gaat een deel van de inkomsten naar goede doelen die actief zijn in Oekraïne. 

De opening staat gepland voor 1 oktober. Het pand staat aan de Kerklaan 23 in Groningen. Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Door: Nationale Horecagids