Leidse horeca opgelet: er worden gratis energiescans aangeboden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Horecaondernemers in Leiden kunnen in aanmerking komen voor een gratis energiescan. Duurzame Horeca Nederland biedt in samenwerking met de gemeente Leiden namelijk in totaal vijftien gratis aan. Met de scan kunnen de horecazaken inzicht krijgen in kansen om energie en geld te besparen. Dit meldt de Sleutelstad.

Na het krijgen van de energiescan onderzoekt bureau Klimaatroute de kansen voor energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie. Hierna wordt er een rapport opgesteld dat digitaal in te zien is door de horecaondernemers.

Met het rapport kunnen de ondernemers vervolgens aan de slag gaan. Een jaar lang krijgen zij begeleiding en advies van een adviseur van het bureau Klimaatroute. Het gaat hierbij om het uitvoeren van de voorgestelde besparingsmaatregelen, advies over duurzame investeringen, het aanvragen en beoordelen van offertes en de fiscale mogelijkheden en subsidies.

Ben jij een Leidse horecaondernemer en heb je nog niet eerder deelgenomen aan een gratis energiescan, dan kun je je aanmelden via deze link.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer