Horecaondernemers vechten zonder succes wegafsluiting aan

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Drie horecaondernemers sleepten deze week de provincie Gelderland voor de rechter omdat de weg waaraan hun zaken zich bevinden vanaf 22 augustus vier weken dicht is. Chinees restaurant Chun Lin, Boetiek Hotel BonAparte en hotel de Lochemse Berg vrezen voor slechte bereikbaarheid gedurende de drukste weken door sluiting van de N312 tussen Barchem en Lochem. Ze willen dat de provincie de werkzaamheden uitstelt, maar daar gaat de rechter niet in mee. Dit meldt De Stentor. 

Vanaf 22 augustus werkt de provincie aan een versmalling van de N312 om de maximale snelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur. De ondernemers zeggen op de hoogte te zijn geweest van de geplande werkzaamheden, maar hebben niet een volledig beeld gekregen van de impact op bedrijven die aan die weg liggen. Dat het om een afsluiting gaat werd hen pas in juni medegedeeld. En ze draaien de meeste omzet gedurende deze periode.

Veel eten afgehaald bij Chun Lin

Vooral Chinees restaurant Chun Lin dreigt zwaar getroffen te raken, omdat er in augustus en september veel campinggasten zijn die eten komen afhalen, net als veel mensen uit de buurt die net terugkomen van vakantie. “Zelfs al de werkzaamheden in juni of juli waren geweest, was dat beter voor Chun Lin”, zegt een woordvoerder. Ondanks dat het restaurant wel bereikbaar blijft, moeten mensen vanuit Lochem zeker 5 kilometer omrijden.

Nadeelcompensatie

Het enige wat de horecaondernemers willen is dat de werkzaamheden worden uitgesteld, maar dat doet de provincie niet. En de rechter vindt ook niet dat de provincie hoeft uit te stellen. De boodschap aan de ondernemers deze week was om een nadeelcompensatie aan te vragen, waarmee ze hun financiële schade kunnen beperken.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky