Nieuw beleidskader horeca Amsterdam: jouw mening wordt gevraagd!

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Op dit moment heeft elk stadsdeel in Amsterdam een eigen beleid voor horeca en terrassen, waardoor niet altijd dezelfde regels gelden. Dit kan verwarrend zijn, daarom is er een nieuw beleidskader gemaakt voor heel Amsterdam. Je kunt daar tot en met 13 oktober 2022 jouw mening over geven. Dit meldt het Amsterdams Dagblad.

Voor ieder stadsdeel worden inspraakbijeenkomsten georganiseerd. Deze gaan over het nieuwe beleidskader. De bijeenkomsten zijn in september gepland en iedereen is welkom.

Tot en met 13 oktober kan er via deze pagina een reactie achtergelaten worden over het nieuwe beleidskader. Ook is daar het concept stedelijk beleidskader horeca en terrassen en de bijlagen te lezen.

Uitgangspunten

In het nieuwe beleidskader staat dat de regels voor horeca en terrassen gelden voor heel Amsterdam. Er moet vooraf worden beoordeeld wat de gevolgen zijn van de horeca voor de omgeving. Daarnaast gaat de gemeente meer sturen op de plekken waar de branche zich kan vestigen in de stad. Ook kunnen ondernemers in de sector een betere afweging maken van kansen en knelpunten als zij starten met een nieuwe horecaonderneming.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer