Dit zijn vijf kindvriendelijke lunchplekken in Amersfoort

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
Het kan soms best lastig zijn om een goede lunchplek te vinden als je kinderen hebt. Een plek met een speelhoek en een ‘kindvriendelijk menu’ zou een uitkomst zijn. Dit zijn vijf plekken in Amersfoort waar je lekker kunt lunchen met de kinderen. Dit meldt Indebuurt Amersfoort.

Zandfoort aan de Eem

Vlakbij het Eemplein zit Zandfoort aan de Eem: het stadsstrand van Amersfoort. En dus ook de ideale plek om als ouder of verzorger ongestoord te kunnen lunchen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn in het zand. Ook bij minder lekker weer is de plek fijn voor kinderen. Binnen is er een houten treinrails, maar er zijn ook kleurplaten en potloden. Met de speciale kinder lunchkaart is er gegarandeerd een tosti en een broodje knakworst. Voor de zoetekauwen zijn er ook poffertjes.

Corazon Coffee

Bij Corazon Coffee in het centrum van de stad kunnen kinderen op de kindermenukaart kiezen voor gezonde opties zoals smoothies, groente pizza's en vers fruit. Dat laatste kan overigens ook vers gepureerd worden voor de allerkleinsten. Voor vermaak is er een speelzolder met allerlei speelgoed voor de kinderen. Door middel van een kettingsysteem kan jouw bestelling vanaf zolder doorgegeven worden aan de keuken.

Kroast

In de Nieuwe Stad is er bij Kroast een speciaal ingerichte kidsroom te vinden. Het wordt het Glazen Huys genoemd. Een plek waar opbergkasten vol speelgoed, boeken en knutselspullen staan. Terwijl jij rustig kunt lunchen, kunnen de kinderen zich vermaken in het Glazen Huys. Dineren kan overigens ook. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een speciale nanny die op de kinderen past, terwijl de ouders in alle rust kunnen genieten van een hapje en drankje.

Zuid

Zoek je naar een lunch met duurzame en eerlijke producten? Dan kun je bij restaurant Zuid in Amersfoort Zuid terecht. De kinderen kunnen zich vermaken met de speeltoestellen, kleurplaten en boekjes, terwijl jij rustig luncht of shopt in de zaak. Ook is er een speciaal kindermenu met pannenkoeken, brood met divers beleg en knabbelgroente. Er worden overigens regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Dikke Dirck

Kinderen kunnen bij Dikke Dirck op de Groenmarkt hun ogen uitkijken. Het hele pand is kleurrijk ingericht. Er zijn luchtballonnen in alle kleuren die overal door het pand zweven. In de zaak is een kinderhoek met een oude DAF wagen. Deze werd vroeger gebruikt als vuilniswagen in Amersfoort. Ook is er allerlei speelgoed waar de kinderen zich mee kunnen vermaken.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer