Vegan Finest Foods ontwikkelt plantaardige visvervangers voor de horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De groep flexitariërs wordt steeds groter en daarom is het voor horecaondernemers steeds belangrijker om in te spelen op hun vraag naar plantaardige gerechten en vleesvervangers. Vegan Finest Foods wil zoveel mogelijk producten voor deze doelgroep leveren aan met name de horeca. Dit meldt Misset Horeca.

Eind 2018 is het bedrijf gestart uit idealisme. Zelf hadden zij al de bewuste keuze gemaakt om volledig plantaardig te eten, vanwege het dierenleed en het leegvissen van de zeeën. Destijds was het aanbod van plantaardige producten in de horeca en de supermarkten erg klein.

Er waren wel verschillende vleesvervangers te koop, maar niet een vervanger van vis en dieren uit de zee. Daarom heeft Vegan Finest Foods zich ingezet als een van de eerste bedrijven ter wereld om het te ontwikkelen.

Sashimi

Het eerste product van het merk Vegan Zeastar was de plantaardige Sashimi. Vegan Finest Foods plaatste voor de release van het product een kort filmpje op YouTube dat een paar seconden duurde. Binnen een dag werd het miljoenen keren bekeken. Hieruit bleek hoeveel belangstelling er is voor plantaardige visvervangers.

Vlees- en visvervangers

Daarna zijn de bedenkers van Vegan Finest Foods gaan werken aan andere vis- en vleesvervangers. Zoals de Shrimpz, Crispy Lemon Shrimpz, Crispy Chili Shrimpz, Kalamariz, Lekkerbeck, No Tuna Flakes, vegan Bacon, Shawarmama, Kroketburger, Crispy Wings en Betterballs.

Horeca

Het bedrijf richt zich op de levering aan de horeca en retail. Voor de horecabranche zijn handige grootverpakkingen ontwikkelt. Daarnaast kan het bedrijf de horecaondernemers ondersteunen in het implementeren van plantaardige producten op de kaart.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer