Sterrenchef gooide twee jaar geleden het roer om en werd helemaal clean

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Jermain de Rozario gooide twee jaar geleden zijn leven om en werd helemaal clean. Hij nam afscheid van pillen, speed en coke. De Rozario werkt als chefkok in een sterrenrestaurant. Dit meldt RTL Nieuws.

Het restaurant van De Rozario ziet er anders uit dan de gemiddelde sterrenzaak. Oké, er ligt een wit linnen tafelkleed op tafel en de zaak ziet er strak uit, maar daarmee is ook alles gezegd.

Gang van zaken

Dames gaan niet voor in dit restaurant, want iedereen is gelijk. En het eten wordt niet altijd rechts uitgeserveerd ‘zoals het hoort’, maar alleen als dit zo uitkomt. Daarnaast zijn de muren bespoten met graffiti.

De Rozario werd voor gek verklaard, want ‘het hoort niet zo in een sterrenzaak’, maar de sterrenchef heeft er schijt aan. Hij is niet zo van de hokjes en kaders en houdt niet van de mentaliteit die normaal lijkt te zijn in de keuken van een traditioneel toprestaurant.

Wat belangrijk is in het leven

Tijdens de coronaperiode is de sterrenchef er achter gekomen waar hij voor wil staan en wat belangrijk is in het leven. Voor hem is dit zijn gezondheid en de mensen om hem heen: liefde. Naar eigen zeggen heeft De Rozario een enorme groei doorgemaakt en dit probeert hij nu door te voeren in het restaurant.

Gezonde relatie met personeel

De sterrenchef wil een duurzame en gezonde relatie met zijn personeel. Hiervoor moest hij veranderen, want hij was naar eigen zeggen een ‘klootzak’. Als iets fout ging in de keuken schreeuwde hij en hij verwachtte teveel van zijn personeel. Ook werden er lange dagen gemaakt.

Jarenlang ging het harde feesten, gebruiken en werken goed. Tot op een zaterdagmiddag 2,5 jaar geleden toen hij letterlijk neerviel. Zijn personeel moest die avond zonder hem draaien, wat hij verschrikkelijk vond. Sindsdien raakt hij geen drugs meer aan en is hij clean geworden - op één jointje aan het einde van de werkdag na.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer